Водачът на листата на Продължаваме промяната в 23 МИР - София

...
Водачът на листата на Продължаваме промяната в 23 МИР - София
Коментари Харесай

Асен Василев рекордьор по преференции, Хазарта пак бие Борисов, но с малко

Водачът на листата на " Продължаваме промяната "  в 23 МИР - София в столицата и съпредседател на партията - Асен Василев, се обрисува като шампионът по преференции на тези избори с внушителните 12 633 гласа. Вторият в тази листа проф. Николай Денков е с много по-скромните 1370 преференции.

Добре се показва другият съпредседател на Политическа партия - Кирил Петков, който беше отпред в 24 МИР с 9145 гласа. За съпоставяне лидерът на листата на ГЕРБ в региона - Тома Биков, е с 4341 преференции.

В 25 МИР Христо Петров (Ицо Хазарта) взема 8210 гласа, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е отпред на тази листа, остава малко по-назад с 8201. Този път двамата са с съвсем изравнени позиции, при все, че на вота през ноември Хазарта " отвя " Борисов в така наречен лидерски МИР. И въпреки всичко, преференциите за Петров сега са с към 2000 повече по отношение на миналогодишните избори. А ГЕРБ завоюва този МИР от Политическа партия.

В 23-и изборен регион пък, след лидера в листата на ГЕРБ Румен Христов, с най-вече преференции е някогашният шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов с 2068 гласа.

Най-активни още веднъж са в софийските листи на " Демократична България " (ДБ). В 23 МИР лидерката - някогашната правосъдна министърка Надежда Йорданова, е с 3103 преференции, а поставеният под номер 3 Божидар Божинов (също някогашен министър - на електронното управление) е определен преференциално от 4989 от гласоподавателите на партията. Икономистът Георги Ганев, който в листата в 23 МИР беше на пета позиция, е с 2807 гласа. Елисавета Белобрадова, позната още като Летящата козила Ерато, различен рекордьор по преференции от предходния избор, в този момент под №7, е предпочетена от 4831 гласоподаватели. В листата на Демократична България в 25 МИР, където беше четвърта, тя взема 2200 преференции.

Третият в този регион доктор Александър Симидчиев е с 1775 гласа. Водачът тук Владислав Панев е с 968 гласа, а втората Бонка Василева с 685. В 24-и изборен регион Христо Иванов, който е отпред на листата, събира 2873 преференции. По традиция мощно е представянето на икономиста Мартин Димитров (сложен като №4), който има 3028 гласа. Кремена Кунева, председателка на " За положителното ", която дебютира като кандидат-депутат, е с 1917 гласа тук.

Когато стане дума за преференции, една от асоциациите е с постоянно впечатляващите резултати, които получава към този момент напълно по традиция Стефан Апостолов, повече прочут като синът на кмета на Симитли, в сравнение с с депутатски достижения. И този път поставеният другояче финален в листата на ГЕРБ в Благоевград си обезпечава 7357 гласа. Още четирима в благоевградската листа на ГЕРБ са получили задоволително преференции, с цел да пренаредят листата и да минат напред. Костадин Томов Стойков е със 4163 персонални вота, Георги Иванов Георгиев - 3652, Росица Николова Димитрова - 2646, а Александър Иванов Мацурев - 2621. Всички те имат нелоши достижения, само че могат единствено да дишат праха в тази оспорвана листа на Апостолов, който при един от изборите предходната година измести дори лидера Росен Желязков.

Конкуренция на сина на небезизвестния кмет на Симитли Поли Апостолов по брой преференции има. Листата на ГЕРБ е в различен регион - Варна, само че в модела има нещо общо. И тук става дума за депутат с внушително количество преференции, който в пленарна зала е съвсем неосезаем. Славена Точева повтаря триумфите си от предходни избори - през април 2021 година тя влезе в медийното полезрение като съумя да измести някогашния здравен министър от водаческата листа Костадин Ангелов с 6805 преференции. Тя е единственият кандидат-депутат на ГЕРБ във Варна, който пренарежда листата поради огромния си брой преференции - цели 7306. За сравнение водачът на листата Даниел Митов е събрал 4139 преференциални гласа. 

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов, който беше изместен на тези избори за лидер на листата във Варна, е по-слабо оценен от поставената под номер 2 Стела Николова. Известната варненска гражданска активистка е получила 3077 преференциални гласа, а Атанасов - 898 гласа. Въпреки това първото място не може да бъде изместено, тъй като към резултата на Атанасов се прибавят и гласовете без преференция.

Депутатът и още веднъж претендент за Народното събрание Делян Пеевски е с много скромни преференции като лидер в Благоевград - 644. Факт е, че Движение за права и свободи не е партия, която толерира сходни изяви на свободен избор, само че въпреки всичко в листата няколко души са с повече гласове от Пеевски. Не толкоз, че да трансформират нещо. По сходен метод стои и ситуацията в Пазарджик, другата листа на Движение за права и свободи, която Пеевски води. В този регион най-динамична наподобява обстановката при ГЕРБ. Водачката Екатерина Захариева е с 1998 преференции, само че четвъртият в листата Стефан Мирев е с много повече - 4921. Мирев е доскорошен народен представител и сходно на към този момент посочени случаи не свети с интензивност или блестящо наличие в Народното събрание. 2835 са преференциите пък на третия - Димитър Гечев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР